Frokost & aftensmad

Kartoffel-porresuppe med pikantost, hvidløg og bacon


En cremet og fyldig suppe kartoffel-porresuppe perfekt til de kolde vintermåneder. Nyd den med bacon, frisk persille og et stykke brød til. Ønsker du endnu flere grøntsager i din kartoffelsuppe, så prøv denne udgave med blomkål også. Det var alt herfra, god dag!

Kartoffel-porresuppe med pikantost, hvidløg og bacon

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 hvidløg, pressede
  • 1 spsk. smør
  • 750 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • ½ persillerod, skrællet og skåret i tern
  • 2 porrer, grofthakket
  • ½ spsk. tørret timian
  • 1 l oksebouillon
  • ½-1 pakke pikant ost eller anden flødeost
  • 1 pakke bacon i tern
  • frisk persille eller basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at svitse friskpresset hvidløg i smørret og tilsæt derefter porrer og lad det stege i 5 minutter.
  • Skræl nu kartoflerne og persillerod og skær dem i grove tern og tilsæt dem sammen med oksebouillon og timian. Lad suppe simre i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre.  
  • Blend nu suppen med en stavblender og tilsæt pikantost.
  • Smag til med salt og peber og server suppen drysset med bacon, frisk persille og evt. et stykke brød.

Noter

Tip: Ønsker du ikke suppen så tyk, tilsætter du blot mere vand.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering