Kartoffel-porresuppe med pikantost, hvidløg og bacon

En cremet og fyldig suppe kartoffel-porresuppe perfekt til de kolde vintermåneder. Nyd den med bacon, frisk persille og et stykke brød til. Ønsker du endnu flere grøntsager i din kartoffelsuppe, så prøv denne udgave med blomkål også. Det var alt herfra, god dag!
Kartoffel-porresuppe med pikantost, hvidløg og bacon
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 3 hvidløg, pressede
- 1 spsk. smør
- 750 g kartofler, skrællet og skåret i tern
- ½ persillerod, skrællet og skåret i tern
- 2 porrer, grofthakket
- ½ spsk. tørret timian
- 1 l oksebouillon
- ½-1 pakke pikant ost eller anden flødeost
- 1 pakke bacon i tern
- frisk persille eller basilikum
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at svitse friskpresset hvidløg i smørret og tilsæt derefter porrer og lad det stege i 5 minutter.
- Skræl nu kartoflerne og persillerod og skær dem i grove tern og tilsæt dem sammen med oksebouillon og timian. Lad suppe simre i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre.
- Blend nu suppen med en stavblender og tilsæt pikantost.
- Smag til med salt og peber og server suppen drysset med bacon, frisk persille og evt. et stykke brød.
Noter
Tip: Ønsker du ikke suppen så tyk, tilsætter du blot mere vand.

2 Comments
Sonja
Hejsa. Der står 1 l kogende vand 2 gange i opskriften, jeg går ud fra, at det er en fejl
mvh Sonja
emmaolsen5
Det er en fejl! Tak fordi du gør mig opmærksom på det 🙂 Mvh Emma