Kakitærte

Denne uges EAT GRIM box var endnu engang var fyldt med en masse lækre grøntsager, der heldigvis slog vejen forbi mit køkken, i stedet at blive smidt ud grundet små skønhedsfejl… I boxen var der blandt andet nogle kakifrugter, som blev til denne kakitærte. Tærtebunden er den samme som til en æbletærte, så sidder du ikke inde med et par kakifrugter, kan du blot smide et par æbler eller pærer på. Nyd den med creme fraiche eller flødeskum. Velbekom.
Kakitærte
Antal: 6 personer
Ingredienser
Tærtebund
- 150 g smør, blødt
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 æg
Fyld
- 2 kakifrugter, skåret i tynde skiver
- 2 spsk. sukker
- 1-2 spsk. stødt kanel
Til servering
- flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du
- Blødgør smørret og pisk det luftigt sammen med sukkeret.
- Tilsæt æg og hvedemel og rør dejen sammen til den er jævn.
- Beklæd eller smør en tærteform og tryk dejen ud i den.
- Halvér æblerne og skær dem i tynde skriver. Læg skiverne tæt sammen ovenpå dejen.
- Bland sukker og kanel og drys hen over tærten.
- Bag i ovnen i 35-40 minutter. Server med flødeskum eller creme fraiche.