Bagværk,  Søde sager

Kærnemælkspandekager med appelsinkompot

Skal søndagen byde dig på en pandekage…? Ikke bare en hvilken som helst pandekage. Nej, en pandekage der lavet på kærnemælk og friskpresset appelsinjuice serveret med appelsinkompot. Det kunne være jo være en mulighed? Så er der i hver fald lagt i kakkelovnen til en god søndag. Opskriften, på både pandekage og kompot, er nem at gå til.
Og så skal jeg lige lige høre, kan du lide dine pandekager tynde eller tykke? Jeg går med den sidste model – tykke pandekager, akkurat som min kære mormor altid lavede dem i sin tid. Er du på det andet hold, så dur dejen også til det;) Det var alt herfra. God dag til jer!

Kærnemælkspandekager med appelsinkompot

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hviletid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 12 stk (tykke)

Ingredienser

Pandekager

  • 3 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • ½ tsk. salt
  • 35 g smør
  • saften fra en appelsin (kan undlades og brug i stedet lidt mere mælk)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 300 g hvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • ½-1 dl mælk (al efter om du bruger appelsinsaft eller ej)

Appelsinkompot

  • 4 appelsiner, kødet herfra
  • ½ citron, saften herfra
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker

Sådan gør du

Pandekager

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  • Find en skål og pisk vaniljekorn, sukker, salt og æg sammen.
  • Tilsæt kærnemælk, mælk, appelsinsaft og smeltet smør. Pisk igen.
  • Bland mel, natron og bagepulver og hæld også det i skålen. Rør dejen sammen.
  • Lad gerne dejen hvile i køleskabet i en halv til en hel time (hvis du har tiden til det).
  • Varm en pande op med lidt smør og bag dine pandekager.

Appelsinkompot

  • Skær skrællet af appelsinerne og skær kødet i små stykker.
  • Kom det i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft.
  • Kog op og mos det lidt, så det bliver til en kompot.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering