Kærnemælkspandekager med appelsinkompot

Og så skal jeg lige lige høre, kan du lide dine pandekager tynde eller tykke? Jeg går med den sidste model – tykke pandekager, akkurat som min kære mormor altid lavede dem i sin tid. Er du på det andet hold, så dur dejen også til det;) Det var alt herfra. God dag til jer!
Kærnemælkspandekager med appelsinkompot
Antal: 12 stk (tykke)
Ingredienser
Pandekager
- 3 æg
- 2 spsk. sukker
- ½ vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- ½ tsk. salt
- 35 g smør
- saften fra en appelsin (kan undlades og brug i stedet lidt mere mælk)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 300 g hvedemel
- 3 dl kærnemælk
- ½-1 dl mælk (al efter om du bruger appelsinsaft eller ej)
Appelsinkompot
- 4 appelsiner, kødet herfra
- ½ citron, saften herfra
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
Sådan gør du
Pandekager
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
- Find en skål og pisk vaniljekorn, sukker, salt og æg sammen.
- Tilsæt kærnemælk, mælk, appelsinsaft og smeltet smør. Pisk igen.
- Bland mel, natron og bagepulver og hæld også det i skålen. Rør dejen sammen.
- Lad gerne dejen hvile i køleskabet i en halv til en hel time (hvis du har tiden til det).
- Varm en pande op med lidt smør og bag dine pandekager.
Appelsinkompot
- Skær skrællet af appelsinerne og skær kødet i små stykker.
- Kom det i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft.
- Kog op og mos det lidt, så det bliver til en kompot.