Søde sager

Kærnemælkshorn med citronremonce

En rest af kærnemælk i køleskabet efter fredagens belgiske vaffelbagning, blev i går til disse kærnemælkshorn med citronremonce. Opskriften til grunddejen har jeg fundet på Alt.dk. En lille ide til lidt søndagsbagning, så i kan nyde det sidste af weekenden med et lunt horn og en god kop kaf’- god dag til jer!

Kærnemælkshorn med citronremonce

Forb. tid20 min
Tilb. tid12 min
Hævtid1 t
Antal: 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 75 g smør, smeltet
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 400 g hvedemel

Citronremomce

  • 80 g marcipan, revet
  • 60 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 1 citron, saft og skal herfra

Pynt

  • æggehvide eller sammenpisket æg
  • grofthakkede mandler eller perlesukker

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter det smeltede smør samt kærnemælk.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og melet lidt ad gangen.
  • Ælt dejen sammen til den er smidig og lad den derefter hæve tildækket i en time.

Citronremonce

  • Riv marcipanen groft og kom det i en skål med smør og sukker.
  • Riv citronskallen og kom også det i skålen sammen med saften fra halvdelen af citronen. Rør rundt.

Kærnemælkshorn

  • Del deje i to, og rul dem hver i sær ud til en stor cirkel (ca. 25 cm. i diameter).
  • Skær dem i 8 stykker og fordel derefter en klat remonce på hver. Placer remoncen i det brede ende, og rul derefter dejen sammen til horn (fra den brede ende mod den spidse).
  • Læg hornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Pensel med æggehvide eller sammenpisket æg, og drys med grofthakkede mandler eller perlesukker.
  • Bag hornene i ovnen ved 200 grader i 12 minutter, eller til de har fået en fin lysebrun farve. Hold øje med dem!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering