Kærnemælkshorn med citronremonce

Kærnemælkshorn med citronremonce
Antal: 16 stk
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- ½ dl lunkent vand
- 75 g smør, smeltet
- 2 dl kærnemælk
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 400 g hvedemel
- 1 æg
Citronremomce
- 80 g marcipan, revet
- 60 g blødt smør
- 60 g sukker
- 1 citron, saft og skal herfra
Pynt
- æggehvide eller sammenpisket æg
- grofthakkede mandler eller perlesukker
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter det smeltede smør samt kærnemælk.
- Tilsæt æg, sukker, salt og melet lidt ad gangen.
- Ælt dejen sammen til den er smidig og lad den derefter hæve tildækket i en time.
Citronremonce
- Riv marcipanen groft og kom det i en skål med smør og sukker.
- Riv citronskallen og kom også det i skålen sammen med saften fra halvdelen af citronen. Rør rundt.
Kærnemælkshorn
- Del deje i to, og rul dem hver i sær ud til en stor cirkel (ca. 25 cm. i diameter).
- Skær dem i 8 stykker og fordel derefter en klat remonce på hver. Placer remoncen i det brede ende, og rul derefter dejen sammen til horn (fra den brede ende mod den spidse).
- Læg hornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Pensel med æggehvide eller sammenpisket æg, og drys med grofthakkede mandler eller perlesukker.
- Bag hornene i ovnen ved 200 grader i 12 minutter, eller til de har fået en fin lysebrun farve. Hold øje med dem!