Bagværk,  Søde sager

Julesnegle med marcipan, æble- og mandelremonce

I dag er det lille juleaften, og jeg er netop vendt hjem på juleferie hos familien. Derfor har jeg idag bagt disse julesnegle med marcipan, æble- og mandelremonce, som en lille sjov (før) julegave til min kære moder. Sneglene er bagt i en bageform, hvilket gør, at de holder sig dejligt svampede. Så hvis du ikke kan få nok af julegodter, så prøv en denne julede udgave af den klassiske kanelsnegl.

Julesnegle med marcipan, æble- og mandelremonce

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 120 g blødt smør
  • 120 g brunt farin
  • 2 spsk. kanel
  • 120 g marcipan
  • 1 revet æble
  • 50 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Lun mælken til lillefingervarm og kom den i en skål sammen med gæren og rør rundt
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og vent med melet
  • Tilsæt nu melet lidt efter lidt og rør i 5-10 minutter. Har du en røremaskine, så rør i 10 minutter ved mellem hastighed, så bliver dejen god og smidig
  • Lad dejen hæve tildækket i en times tid
  • Nu skal du lave din remocne! Riv marcipan og æble på et rivejern og kom det i en skål. Kom resten af ingredienserne i, og rør rundt
  • Efter dejen er hævet færdig, ruller du den ud på et bord til en firkant. Den skal ca. være ½ cm tyk.
  • Fordel din remonce jævn på hele dejfladen og rul den nu sammen som en roulade og skær den i skiver af en tykkelse på 2 cm.
  • Kom dem i en bradepande og pensel med et sammenpisket æg.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Hold øje!
  • Server evt. med glasur.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering