Bagværk,  Frokost & aftensmad,  Tilbehør

HOT DOG DELUXE

Den anden dag gav jeg mig i kast med en hot dog deluxe med alt tilbehør lavet fra bunden! Det kræver noget forberedelse, men det er til gengæld en super sjov og anderledes ret at servere for dine gæster. Jeg lagde ud med at sylte mine egne rødløg og agurker, så de kunne nå at stå og trække og suge smag til om aftenen. Derefter bagte jeg nogle lækre lufte pølsebrød med spinat. Til sidst gav jeg mig i kast med min egen hjemmelavede ketchup og ristede løg. De enkelte dele er ikke svære at lave, men det kræver som nævnt blot lidt tid og forberedelse. Som tilbehør serverede jeg en simpel grønkålssalat med æble, blåbær og græskarkerner. Alt i alt, en lækker delikat menu! Giv det et skud. Velbekom!

HOTDOG DELUXE

Antal: 8 stk

Ingredienser

Pølsebrød

  • 25 g gær
  • 250 ml lunkent vand
  • 1 spsk. olie
  • ½ tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 175 g spinat
  • 1 sammenpisket æg
  • sesamfrø

Syltede rødløg

  • 3 store rødløg (300 g)
  • 3 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. honning
  • lidt peber

Syltede agurker

  • 1 agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 75 g sukker
  • lidt salt og peber
  • ½ dl kogende vand

Hjemmelavede ristede løg

  • 2 store løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 dl olie

Hjemmelavet ketchup

  • 500 g tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 spsk. brun farin

Grønskålssalat

  • ½ bundt frisk grønkål
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 håndfulde blåbær
  • 1 æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og peber

Sådan gør du

Pøsebrød

  • Rør gær og lunkent vand sammen og tilsæt derefter diverse slags mel, olie, sukker, salt og spinat (bruger du frossen spinat, sørg da for at presse al vandet fra)
  • Brug en røremaskine og rør rundt ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig sidder fast i bunden. Brug ellers en håndmixer. 
  • Lad dejen hæve på et bord med mel i 10 minutter.
  • Form nu 8 pølsebrød og kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter tildækket. 
  • Pensel med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bag i ovnen ved 200 garder varmluft i 15-18 minutter. 

Syltede rødløg

  • Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike og peber.
  • Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter. 
  • Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering. 

Syltede agurker

  • Rør sukker og salt ud i det kogende vand og tilsæt derefter eddiken samt salt og peber. 
  • Skær agurken i tynde skiver og kom dem i en beholder. Hæld væsken over og luk beholderen til og lad den stå et par timer inden servering. 

Ristede løg

  • Skær løg i tynde løgringe og kom dem i en pose sammen med hvedemel. 
  • Bland godt rundt og varm nu panden op med olie. 
  • Steg løgene lidt af gangen så de ikke klistrer sammen. Tag af panden når de er brune. 
  • Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af så de bliver sprøde. 

Hjemmelavet ketchup

  • Skær tomat, løg og hvidløg ud i grove tern og læg dem i et ildfast fad sammen med tomatpure og brun farin. Rør det godt rundt og bag i ovnen i 20 minutter ved 250 grader. 
  • Lad det køle af, og blend derefter til du får en ketchup med den rette konsistens. 

Grønkålssalat

  • Snit grønkål og æble fint og kom det i en skål med blåbær. 
  • Rist græskarkerner på panden og lad dem køle af imens du laver dressingen. 
  • Bland olie, eddike, honning, sennep, salt og peber og hæld over salaten og top med de ristede gæskarkerner. 

HOT DOG DELUXE

  • Steg pølserne på panden, jeg brugte kyllingepølser, og gå nu i gang med at bygge din hot dog deluxe!
  • Smør sennep og din hjemmelavede ketchup i bunden, smid derefter pølsen i, og slut af med at toppe med syltede rødlog, syltede agurker og ristede løg. Nyd den sammen med din grønkålssalat. Velbekom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *