HOT DOG DELUXE

HOTDOG DELUXE
Antal: 8 stk
Ingredienser
Pølsebrød
- 25 g gær
- 250 ml lunkent vand
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
- 200 g durummel
- 175 g spinat
- 1 sammenpisket æg
- sesamfrø
Syltede rødløg
- 3 store rødløg (300 g)
- 3 dl lagereddike
- 1 dl vand
- 2 spsk. honning
- lidt peber
Syltede agurker
- 1 agurk
- 2 dl lagereddike
- 75 g sukker
- lidt salt og peber
- ½ dl kogende vand
Hjemmelavede ristede løg
- 2 store løg
- 4 spsk. hvedemel
- 2 dl olie
Hjemmelavet ketchup
- 500 g tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 1 dåse tomatpure
- 2 spsk. brun farin
Grønskålssalat
- ½ bundt frisk grønkål
- 1 dl græskarkerner
- 2 håndfulde blåbær
- 1 æble
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. honning
- salt og peber
Sådan gør du
Pøsebrød
- Rør gær og lunkent vand sammen og tilsæt derefter diverse slags mel, olie, sukker, salt og spinat (bruger du frossen spinat, sørg da for at presse al vandet fra)
- Brug en røremaskine og rør rundt ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig sidder fast i bunden. Brug ellers en håndmixer.
- Lad dejen hæve på et bord med mel i 10 minutter.
- Form nu 8 pølsebrød og kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter tildækket.
- Pensel med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag i ovnen ved 200 garder varmluft i 15-18 minutter.
Syltede rødløg
- Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike og peber.
- Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter.
- Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering.
Syltede agurker
- Rør sukker og salt ud i det kogende vand og tilsæt derefter eddiken samt salt og peber.
- Skær agurken i tynde skiver og kom dem i en beholder. Hæld væsken over og luk beholderen til og lad den stå et par timer inden servering.
Ristede løg
- Skær løg i tynde løgringe og kom dem i en pose sammen med hvedemel.
- Bland godt rundt og varm nu panden op med olie.
- Steg løgene lidt af gangen så de ikke klistrer sammen. Tag af panden når de er brune.
- Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af så de bliver sprøde.
Hjemmelavet ketchup
- Skær tomat, løg og hvidløg ud i grove tern og læg dem i et ildfast fad sammen med tomatpure og brun farin. Rør det godt rundt og bag i ovnen i 20 minutter ved 250 grader.
- Lad det køle af, og blend derefter til du får en ketchup med den rette konsistens.
Grønkålssalat
- Snit grønkål og æble fint og kom det i en skål med blåbær.
- Rist græskarkerner på panden og lad dem køle af imens du laver dressingen.
- Bland olie, eddike, honning, sennep, salt og peber og hæld over salaten og top med de ristede gæskarkerner.
HOT DOG DELUXE
- Steg pølserne på panden, jeg brugte kyllingepølser, og gå nu i gang med at bygge din hot dog deluxe!
- Smør sennep og din hjemmelavede ketchup i bunden, smid derefter pølsen i, og slut af med at toppe med syltede rødlog, syltede agurker og ristede løg. Nyd den sammen med din grønkålssalat. Velbekom!
