Søde sager

Havregrynskugler med orangesmag og bailey

Her får i en sidste opskrift i julens tegn, inden vi vender snuderne mod det nye år. Er du vild med en god bailey, og er du vild med orangesmag og mørk chokolade? Så du prøve disse havregrynskugler, hvor begge ting indgår! Jeg har fundet opskriften på Alt.dk, og den er lige til at gå til. Nyd dem kold til en kop kaffe, det er mums! Velbekom!

Havregrynskugler med orangesmag og bailey

Ingredienser

  • 250 g havregryn, finvalset
  • 200 g sukker
  • 15 g kakaopulver
  • 100 g smør
  • skallen fra ½ økologisk appelsin
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 300 g mørk chokolade
  • 75 g hasselnødder
  • 50 ml Bailey

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varm luft
  • Kom hasselnødderne på en bageplade, og bag dem i ovnen i 7 minutter til de er blevet gyldne. Kom dem i et rent viskestykke og gnid skallen af. Hak nødderne fine og stil dem til side.
  • Kom havregryn, sukker, smør, appelsinskal, appelsinsaft, kakao og bailey i en skål og rør det godt sammen med en elpisker eller røremaskine.
  • Form og rul havregrynskugler af massen, der bliver ca. 30 stk. Stil dem i køleskabet. Lad dem stå i 30 minutter.
  • Smelt nu chokoladen og vend hasselnødderne i. Dyp kuglerne i og placer dem på et stykke bagepapir. Kom dem i køleskabet indtil chokoladen har sat sig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering