Morgenmad

Havregrød med chiafrø og æg

Her kommer en sund, nærende og mættende morgenmad. Grøden kan bådes spises varm eller kold næste morgen, hvis man laver den aftenen før. Jeg lavede dobbeltportion og havde derfor en rest af grøden tilbage. Den brugte jeg på at lave sunde vafler. Jeg tilsatte blot 1 æg, ½ dl mandelmælk, lidt salt og en most banan og blandede det godt inden jeg bagte dem i et smurt vaffeljern. Hertil blandede jeg neutral skyr med frosne bær som topping samt chokoladesplinter og hindbær.

Havregrød med chiafrø og æg

Forb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 75 g havregryn
  • ½ spsk. chiafrø
  • ½ dl mandelmælk el anden mælk
  • ½ dl vand
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Bland mælk, vand, gryn, salt og chiafrø i en gryde og lad det komme op og koge svagt imens du rører
  • Tilsæt 1 æg og lad det koge op imens du rører godt
  • Nyd grøden varm og pynt med blåbær, granatæble, chokoladesplinter og hakkede nødder eller hvad der lige falder dig ind

Noter

Tip: Har du lavet dobbelt portion af din grød kan du bruge resten til sunde vafler. Brug resten af din havregrød og tilsæt 1 æg, 1/2 dl mælk, 1 most banan og salt og bland det godt, inden du bager dem i et smurt vaffeljern.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering