Frokost & aftensmad

Hasselback knoldselleri med gulerodspuré og flankesteak

En vaskeægte weekendmenu! Hasselback kartoffel og dæleme også hasselback knoldselleri! Ja den var ny, i hvert fald for mig! Dog er det ganske simpelt at lave, og så smager det skønno. Udover de to x hasselback, har jeg også lavet en nem gulerodspuré med ristede kikærter. For at det hele ikke går op i grøntsager, så er retten serveret med en saftig flankesteak. En god lørdagsmenu, der dog kræver lidt snittearbejde, men det betaler sig!

Hasselback knoldselleri med gulerodspuré og flankesteak

Forb. tid30 min
Bagetid50 min
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hasselback knoldselleri

  • 1 knoldselleri, skrællet og vasket
  • 30 g smør, smeltet
  • 1 god håndfuld frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg, presset

Gulerodspuré

  • 350 g gulerødder, skrællet
  • ½ terning grøntsagsbouillon til ca. 1 dl vand
  • 1 tsk. smør
  • paprika, spidskommen, salt og peber

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • olivenolie
  • paprika, salt og peber

Derudover

  • flankesteak
  • ovnbagte kartofler (evt. også hasselback)
  • persille til pynt

Sådan gør du

Hasselback knoldselleri

  • Tænd ovnen på 200 grader varm luft.
  • Brug en kniv til at skære skrællet af din knoldselleri. Vask den godt, og skær den derefter over i to. Find nu to træskeer (grydeskeer) og placer på hver side af din knoldselleri (så du ikke skærer hele vejen igennem). Lav nu en masse fine snit.
  • Smelt smørret i en skål og rør det sammen med hvidløg, finthakket rosmarin og salt og peber. Brug en pensel til at pensle din marinade på dine to stykker knoldselleri. Sørg for at komme godt ned imellem revnerne, så de får smag hele vejen igennem.
  • Bag i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller til de er gennembagt.

Gulerodspuré

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lad dem køle lidt af.
  • Kom dem i en skål og blend sammen med smør og grøntsagsbouillon. Smag til med salt, peber, paprika og spidskommen.

Ristede kikærter

  • Kom kikærterne i en si og skyld dem godt. Lad dem dryppe af og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt, peber, og paprika.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter eller til de er sprøde.

Anretning

  • Fordel selleri, kartofler, puré, kikærter og kød på et fad og drys med frisk persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering