Hasselback knoldselleri med gulerodspuré og flankesteak

Hasselback knoldselleri med gulerodspuré og flankesteak
Antal: 4 personer
Ingredienser
Hasselback knoldselleri
- 1 knoldselleri, skrællet og vasket
- 30 g smør, smeltet
- 1 god håndfuld frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg, presset
Gulerodspuré
- 350 g gulerødder, skrællet
- ½ terning grøntsagsbouillon til ca. 1 dl vand
- 1 tsk. smør
- paprika, spidskommen, salt og peber
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter
- olivenolie
- paprika, salt og peber
Derudover
- flankesteak
- ovnbagte kartofler (evt. også hasselback)
- persille til pynt
Sådan gør du
Hasselback knoldselleri
- Tænd ovnen på 200 grader varm luft.
- Brug en kniv til at skære skrællet af din knoldselleri. Vask den godt, og skær den derefter over i to. Find nu to træskeer (grydeskeer) og placer på hver side af din knoldselleri (så du ikke skærer hele vejen igennem). Lav nu en masse fine snit.
- Smelt smørret i en skål og rør det sammen med hvidløg, finthakket rosmarin og salt og peber. Brug en pensel til at pensle din marinade på dine to stykker knoldselleri. Sørg for at komme godt ned imellem revnerne, så de får smag hele vejen igennem.
- Bag i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller til de er gennembagt.
Gulerodspuré
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lad dem køle lidt af.
- Kom dem i en skål og blend sammen med smør og grøntsagsbouillon. Smag til med salt, peber, paprika og spidskommen.
Ristede kikærter
- Kom kikærterne i en si og skyld dem godt. Lad dem dryppe af og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og drys med salt, peber, og paprika.
- Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter eller til de er sprøde.
Anretning
- Fordel selleri, kartofler, puré, kikærter og kød på et fad og drys med frisk persille.
