Grove gulerodsbrud

Grove gulerodsbrud
Antal: 10 stk
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- ½ pakke gær
- 1,5 tsk. salt
- 40 g sukker
- 30 g smeltet smør
- 250 g groft hvedemel
- 250 g hvedemel
- 2 gulerødder (revet)
- 80 g solsikkekerner
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og salt
- Smelt smøret og tilsæt til til blandingen sammen med melet
- Ælt dejen sammen så den bliver smidig, og lad den hæve tildækket i 1. time
- Lad dejen blive i skålen og lav en fordybning i dejen med fingrere
- Slå ægget ud i fordybningen sammen med de revne gulerødder og solsikkekerner
- Brug en saks eller en kniv til at hakke dejen i små stykker – brug indimellem fingrene til at vende dejen rundt
- Dejen skal være våd og klistret – det er meningen! 🙂
- Lad dejen efterhæve i 20 minutter inden du sætter den på en bageplade med en ske
- Bag i ovnen i 18-20 minutter ved 200 grader til de er gyldne
