Bagværk

Grove gulerodsbrud

Prøv disse lækre bløde gulerodsbrud! Jeg har valgt at lave dem en smule grovere, og jeg har derfor brugt 250 g fuldkornshvedemel og 250 g normal hvedemel. Du kan nem bare nøjes med hvedemel, hvis du ønsker dem en smule sødere! Opbevar dem i en pose , så kan de holde sig i 2-3 dage eller frys dem ned. Velbekom!

Grove gulerodsbrud

Forb. tid1 t 20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • ½ pakke gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 40 g sukker
  • 30 g smeltet smør
  • 250 g groft hvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 2 gulerødder (revet)
  • 80 g solsikkekerner

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og salt
  • Smelt smøret og tilsæt til til blandingen sammen med melet
  • Ælt dejen sammen så den bliver smidig, og lad den hæve tildækket i 1. time
  • Lad dejen blive i skålen og lav en fordybning i dejen med fingrere
  • Slå ægget ud i fordybningen sammen med de revne gulerødder og solsikkekerner
  • Brug en saks eller en kniv til at hakke dejen i små stykker – brug indimellem fingrene til at vende dejen rundt
  • Dejen skal være våd og klistret – det er meningen! 🙂
  • Lad dejen efterhæve i 20 minutter inden du sætter den på en bageplade med en ske
  • Bag i ovnen i 18-20 minutter ved 200 grader til de er gyldne

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering