Grøntsagstærte med broccoli, gulerod, tomat og feta

Grøntsagstærte med broccoli, gulerod, tomat og feta
Antal: 4 personer
Ingredienser
Bund
- 1½ dl vand
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1½ dl rugmel/grahamsmel
- 2½ dl hvedemel
Fyld
- 3 gulerødder
- 150 g broccoli
- 2 store tomater
- 70 g feta
- 5 æg
- 1½ dl mælk
- 1½ dl a38
- 5 spsk. friskreven parmasanost
- 1½ tsk. karry
- 1 tsk. paprika
- 1 fed hvidløg
- 1½ tsk. salt
- 1½ tsk. peber
Tilbehør
- 4 sødekartoffler
- hummus, pesto, smør eller andet
Sådan gør du
Bund
- Bland vand, salt, olie, rugmel og hvedemel i en skål og rør rundt. Ælt dejen godt og rul den ud på et stykke bagepapir og bag bunden i ovnen i 10 minutter
- Smør et tærtefad med 1 tsk. olie og læg dejen over tærtefadet og fjern bagepapiret. Bag nu bunden i 10 minutter på 200 grader
Fyld
- Blancher broccolien og hak den i grove stykker sammen tomater og feta og riv gulerødderne groft
- Bland æg, mælk, A38, 2 spsk. parmesanost, karry, paprika, hvidløg, salt og peber i en skål og pisk massen godt sammen
- Fordel fyldet på tærtebunden og hæld æggemassen henover.
- Fordel 3 spsk. parmesanost over tærten og bag den i ovnen i 45 minutter. Hold øje med den. Læg evt. et stykke bagepapir henover i de sidste 10 minutter, for at den ikke bliver sveden
- Sæt også sødekartoflerne ind i ovnen sammen med tærten og bag dem ligeledes i 45 minutter til de er møreSå er det bare med at spise, velbekom!
