Grøn buddha bowl

Grøn buddha bowl
Antal: 4 personer
Ingredienser
Valnøddepesto
- 150 g valnødder
- 2 håndfulde frisk persille
- 60 g frisk parmesan, revet
- 1 citron, saft og skal herfra
- 2 fed hvidløg, presset
- 1-1.5 dl olivenolie
- salt og peber
Linsesalat med blomkål og selleri
- 1 dl dl tørrede belugalinser (eller grønne linser eller quinoa)
- 1/4 blomkål, hakket/blendet til blomkålsris
- 3 stængler bladselleri, i små skiver
- 1 håndfuld frisk persille, finthakket
- 30 g græskarkerner, ristet og saltet
- 1,5 spsk. olivenolie
- ½ spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. honning
- ½ tsk. sennep
- salt og peber
Vindruesalsa
- 250 g vindruer, skåret i halve
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 tsk. balsamico
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Ristet broccoli
- 1 broccoli, i små buketter
- 1 lime, saften herfra
- olivenolie
- salt og peber, evt. krydderier
Ærte-majs-deller
- 150 g majs (jeg brugte dem fra en dåse)
- 100 g ærter (jeg brugte dem fra frost)
- 1 rødløg, finthakket
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 70 g majsmel
- 40 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 håndfulde frisk persille, finthakket
- ½ citron, saften herfra
- tørret chili (kan undlades)
- salt og peber
- olie til stegning
Derudover
- frisk spinat
- frisk feta
- ærter
Sådan gør du
Valnøddepesto
- Rist valnødderne i ovnen i 8-10 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Lad dem køle af.
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet pesto. Tilsæt evt. mere olie eller lidt vand, hvis du ønsker den mere flydende.
Linsesalat med blomkål og selleri
- Kog linserne efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
- Kom linser, blomkålsris, selleri, persille og dressingen i en skål og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og drys med græskarkerner.
Vindruesalsa
- Bland vindruer, rødløg og persille i en skål og overhæld med olie og balsamico. Smag til med salt og peber.
Ristet broccoli
- Fordel broccoli-buketterne på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med salt og peber og bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Hold øje!
Ærte-majs-deller
- Pisk æg i en skål for sig og bland det derefter i en skål med alle de andre ingredienser. Rør godt rundt. Er dejen for våd, tilsat da lidt mere mel. Er den omvendt for tør, tilsæt da mere mælk.
- Steg dine deller på en pande i olie ved middel varme til de er brune på begge sider.
Sammensætning
- Find dine skåle frem og fordel alle ingredienser deri.