Frokost & aftensmad

Grøn buddha bowl

Nå, gutter og gutinder, skal vi sætte en slutspurt ind her til aftenmåltidet og nå at få indtaget dagens mængde grøntsager? Med en grøn buddha bowl som denne, kan vi i hvert fald gøre et godt forsøg. Det består af en valnøddepesto, ærte-majs-deller, vindruesalsa, bagt broccoli og en linsesalat med blomkål og selleri. Det var egentlig lidt et “tøm-køleskabet-projekt”, så lav nogle af elementerne og brug ellers hvad du har i køleren. Er du mere til en farverig buddha bowl med rødbede og falafel, så kan du finde min opskrift på det HER. Det var alt herfra. god dag til jer:)

Grøn buddha bowl

Forb. tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Valnøddepesto

  • 150 g valnødder
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 60 g frisk parmesan, revet
  • 1 citron, saft og skal herfra
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-1.5 dl olivenolie
  • salt og peber

Linsesalat med blomkål og selleri

  • 1 dl dl tørrede belugalinser (eller grønne linser eller quinoa)
  • 1/4 blomkål, hakket/blendet til blomkålsris
  • 3 stængler bladselleri, i små skiver
  • 1 håndfuld frisk persille, finthakket
  • 30 g græskarkerner, ristet og saltet
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk. sennep
  • salt og peber

Vindruesalsa

  • 250 g vindruer, skåret i halve
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 1 tsk. balsamico
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ristet broccoli

  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 lime, saften herfra
  • olivenolie
  • salt og peber, evt. krydderier

Ærte-majs-deller

  • 150 g majs (jeg brugte dem fra en dåse)
  • 100 g ærter (jeg brugte dem fra frost)
  • 1 rødløg, finthakket
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 70 g majsmel
  • 40 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 håndfulde frisk persille, finthakket
  • ½ citron, saften herfra
  • tørret chili (kan undlades)
  • salt og peber
  • olie til stegning

Derudover

  • frisk spinat
  • frisk feta
  • ærter

Sådan gør du

Valnøddepesto

  • Rist valnødderne i ovnen i 8-10 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Lad dem køle af.
  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet pesto. Tilsæt evt. mere olie eller lidt vand, hvis du ønsker den mere flydende.

Linsesalat med blomkål og selleri

  • Kog linserne efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Kom linser, blomkålsris, selleri, persille og dressingen i en skål og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og drys med græskarkerner.

Vindruesalsa

  • Bland vindruer, rødløg og persille i en skål og overhæld med olie og balsamico. Smag til med salt og peber.

Ristet broccoli

  • Fordel broccoli-buketterne på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med salt og peber og bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Hold øje!

Ærte-majs-deller

  • Pisk æg i en skål for sig og bland det derefter i en skål med alle de andre ingredienser. Rør godt rundt. Er dejen for våd, tilsat da lidt mere mel. Er den omvendt for tør, tilsæt da mere mælk.
  • Steg dine deller på en pande i olie ved middel varme til de er brune på begge sider.

Sammensætning

  • Find dine skåle frem og fordel alle ingredienser deri.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering