Græskarsuppe med gulerod, selleri, løg og hvidløg

Græskarsuppe med gulerod, selleri, løg og hvidløg
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tilberedning af grøntsager i ovnen
- 1 butternut squash, skåret i grove tern
- 3 gulerødder, i grove skiver
- 4 stængler selleri, i skiver
- 2 løg, i grove skiver
- 3 fed hvidløg, pillet
- olivenolie
- salt og peber
- tørret chili
Græskarsuppe
- 2 cm frisk ingefær, finthakket
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1,4 l grøntsagsboullion
Tilbehør
- paprikaristede kikærter
- creme fraiche
- frisk timian
- græskarkerner
Sådan gør du
- Tilberedning af grøntsager i ovnen
- Kom alle grøntsager på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie over. Drys med salt, peber og chili. Bag i ovnen ved 200 grader i 45 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Græskarsuppe
- Kom lidt olie i en stor gryde og svits ingefær sammen med koriander og spidskommen i et par minutter.
- Tilsæt de bagte grøntsager og boullion. Lad suppen simre i 20 minutter og brug derefter en stavblender til at opnå en dejlig cremet konsistens. Ønsker du den mere flydende, tilsæt da mere vand. Smag til med salt og peber.
- Nyd suppen med ristede kikærter, græskarkerner, creme fraiche og frisk timian.