Fuldkornsboller med gulerod og solsikkekerner

Januar er lig med fuldkorn! Men bagning med fuldkorn behøver hverken at være tungt, tørt eller kedeligt. Prøv for eksempel disse fuldkornsboller med gulerod og solsikkekerner, en opskrift udviklet af Lorang & Co. Nyd dem lune med smør eller marmelade.
Velbekom!
Fuldkornsboller med gulerod og solsikkekerner
Antal: 16 stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 2 små gulerødder, revet
- 50 g blødt smør
- 50 g solsikkekerner
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 1 æg
- 150 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
- 450 g Valsemøllen Hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkerkerner og gulerødder og rør rundt.
- Kom fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen imens du rører sammen. Har du en røremaskine, ælt da i 10 minutter, eller til dejen er glat, smidig og elastisk.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter og rul den derefter til en pølse og skær 16 stykker og form dem til boller.
- Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir tæt sammen, og lad dem efterhæve tildækket i 60 minutter.
- Pensl med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
- Bag i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 220 grader.
