Frokost & aftensmad

Friteret rødspætte med persille, løg og hvidløg

Jeg har i denne sommerferie været et smut i Portugal på ferie. Her var jeg på et madkursus i Lissabon, hvor vi lærte at lave Pataniscas de Bacalhau (codfish fritters), eller på dansk, friteret torsk. Jeg har efterfølgende prøvet at lave det herhjemme med rødspætte i stedet, da det var det jeg lige havde i fryseren. Det er super nemt at lave, og så smager det dæleme godt. Det er perfekt til forret eller som bøffen i en burger. En ide er også at fritere nogle grøntsager, hvis man er mere til det. Det er samme fremgangsmåde, bare med grøntsager, eksempelvis blomkål og gulerødder, i stedet for fisken. Giv det et skud!

Friteret rødspætte med persille, løg og hvidløg

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g rødspættefillet el. anden fisk
  • 150 g mel
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 3 spsk. frisk persille
  • 2 dl danskvand
  • 1 tsk. bagepulver
  • salr og peber
  • olie til at stege i

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og æg i en skål og rør det godt sammen i mens du tilsætter danskvand lidt af gangen.
  • Kog rødspætten i 10-15 minutter og pil den derefter fra hinanden i små stykker.
  • Hak persille, løg og hvidløg.
  • Bland alle ingredienser sammen og opvarm en pande til høj varme. Husk at brug godt med olie, ellers får de ikke den friturestegte effekt! 
  • Steg til de er gyldne, og vend dem så om på den anden siden og steg færdig. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering