Frokost & aftensmad

Friteret rødspætte med persille, løg og hvidløg

EN AF DE SIMPLE
Friteret rødspætte med persille, løg og hvidløg! Jeg var i denne sommerferie et smut i Portugal, hvor jeg var på et madkursus i Lissabon med min kære svigerfamilie. Her lærte vi at lave Pataniscas de Bacalhau (codfish fritters), eller på dansk, friteret torsk. Jeg har efterfølgende prøvet at lave det herhjemme, bare med rødspætte i stedet, da det var det, fryseren bød på. Jeg serverede sprøde ovnkartofler, spidskålssalat og en purløgsdressing til. Det er super nemt at lave, og så smager det dæleme godt. Brug dem til en forret, en hovedret som her, eller som bøffen i en burger. Det er vigtig at stege dem ved meget høj varme i en del olie, for at de får den friterede effekt! Måske et lille weekend projekt? I må i hvert fald alle have en fantastisk weekend?

Friteret rødspætte med persille, løg og hvidløg

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g rødspættefillet el. anden fisk
  • 150 g mel
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 3 spsk. frisk persille
  • 2 dl danskvand
  • 1 tsk. bagepulver
  • salr og peber
  • olie til at stege i

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og æg i en skål og rør det godt sammen i mens du tilsætter danskvand lidt af gangen.
  • Kog rødspætten i 10-15 minutter og pil den derefter fra hinanden i små stykker.
  • Hak persille, løg og hvidløg.
  • Bland alle ingredienser sammen og opvarm en pande til høj varme. Husk at brug godt med olie, ellers får de ikke den friturestegte effekt! 
  • Steg til de er gyldne, og vend dem så om på den anden siden og steg færdig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *