Frokost & aftensmad

Frisk pasta i hvidvinsauce med balsamico-marineret kylling og grønt

Her får i min absolut favorit pastaret, serveret med to forskellige slags pasta! Her til aften har jeg lavet den med store tubepastaer (se billede nederst), og sidste gang var det med frisk pasta. Begge dele fungerer fremragende! Retten består af diverse grøntsager marineret i balsamicoeddike med kylling, bacon og soltørret tomat. Retten er serveret med frisk basilikum og frisk parmesan. Ved at lade retten stå og simre til sidst, efter alt har stegt, får du en fantastisk smag frem. Den skal i prøve! Velbekom!

Frisk pasta i hvidvinsauce med balsamico-marineret kylling og grønt

Antal: 4 portioner

Ingredienser

Marinade

  • 2 tsk. rørsukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 4 spsk. balsamicoeddike

Grønt, kød og sovs

  • 2 små rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porrer
  • 250 g cherrytomater
  • 5 stykker soltørret tomat
  • 1 skive citron, saften herfra
  • ½ squash
  • 200 g bacon i tern
  • 280 g kyllingebrystfillet
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • salt og peber

Topping

  • frisk basilikum
  • frisk parmesan
  • 400 g frisk pasta

Sådan gør du

  • Hak rødløg fint og kom det i en skål sammen med hvidløg. Halvér tomaterne og skær porren i mindre stykker. Kom også det i skålen.
  • Hæld balsamicoeddike, rørsukker og salt i og rør rundt. Lad det trække i 10 minutter.
  • Varm en stor gyde op med lidt olie. Skær squash i mundrette stykker og svits det i et par minutter. Smid derefter også de marinerede grøntsager og finthakket soltørret tomat. Lad også det svitse med i et par minutter og skru derefter ned på lav varme, imens du steger kødet.
  • Varm en pande op og steg baconen heri. Stil den til side og skær derefter kyllingen i mindre stykker og steg også den. Stil kødet til side og lav nu saucen.
  • Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og kom madlavningsfløde i. Lad det koge kort op. Pres citronsaften i og krydder med salt og peber.
  • Bland nu kød og sauce i gryden med grøntsager og lad retten blive varmet godt igennem ved svag varme. Kog derefter den friske pasta og vend den i saucen.
  • Server med frisk basilikum og drys med friskreven parmesan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering