Focaccia med tomat og rosmarin

Focaccia med tomat og rosmarin
Antal: 8 personer
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 150 g durummel
- 400 g hvedemel
- 15 små cherrytomater
- 4 stilke frisk rosmarin
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 spsk. groft salt eller flagesalt
- ½ dl olivenolie til toppen
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og rør honning, salt, olie og knust hvidløg i
- Rør eller ælt melet i, og lade dejen hæve i en oliesmurt skål i 1 time
- Læg bagepapir i en springform og fordel dejen i formen
- Skyl og halvér tomaterne, og pres den godt ned i dejen
- Drys med frisk rosmarin og chiliflager, og dryp med olivenolie
- Lad brødert efterhæve i 30 minutter
- Drys brødet med flagesalt, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent
