Bagværk,  Frokost & aftensmad

Focaccia med tomat og rosmarin

Da aftensmaden står på hjemmelavet tomatsuppe (se opskrift her!), har jeg lavet dette focaccia brød med tomat og rosmarin som tilbehør. Opskriften er fra Spis Bedre magasinet, og kan findes her. Det er super nemt at lave, og det holder sig godt grundet dets svampede struktur.

Focaccia med tomat og rosmarin

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g durummel
  • 400 g hvedemel
  • 15 små cherrytomater
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. groft salt eller flagesalt
  • ½ dl olivenolie til toppen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og rør honning, salt, olie og knust hvidløg i
  • Rør eller ælt melet i, og lade dejen hæve i en oliesmurt skål i 1 time
  • Læg bagepapir i en springform og fordel dejen i formen
  • Skyl og halvér tomaterne, og pres den godt ned i dejen
  • Drys med frisk rosmarin og chiliflager, og dryp med olivenolie
  • Lad brødert efterhæve i 30 minutter
  • Drys brødet med flagesalt, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter til brødet er gyldent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *