Bagværk,  Søde sager

Fastelavns-vandbakkelser med hindbærfrosting

Annonce Kop & Kande
Så er det i morgen, at det er fastelavn, og derfor har jeg idag kastet mig ud i fastelavnsboller lavet som vandbakkelser med hindbærfrosting! Vandbakkelser er meget nemme at lave, man skal bare huske ikke at åbne ovnen undervejs, for så falder de helt sammen. Server dem med friske bær og drys med flormelis. Du kan også smide en omgang flødeskum eller vaniljecreme imellem! Hav en skøn weekend, og velbekom!

Fastelavns-vandbakkelser med hindbærfrosting

Antal: 12 stk

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. sukker
  • 3 æg

Hindbærfrosting

  • 200 g frosne hindbær
  • 4 spsk. vand
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g blødt smør
  • 500 g floremelis

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt mel og sukker under omrøring. Varm dejen godt i gennem og og kom den nu en skål. Lad den køle lidt af.
  • Tilsæt æg et ad gangen imens du rører godt. Rør rundt til dejen har samlet sig.
  • Sæt 12 små toppe (cs. 6 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir. Brug enten en pose med tyl, eller to skeer.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
    OBS: åben ikke oven de første 15 minutter, da dejen så vil falde sammen!
  • Lad dem køle af inden du kommer din hindbærfrosting på.

Hindbærfrosting

  • Kom hindbær, vand og vaniljesukker i en gryde og lad det koge op.
  • Tag det af varmen og pres det nu igennem en sigte så alt æden kommer fra. Kom den i køleskabet så den bliver helt kølet af.
  • Pisk smør og kom floremelis i lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter, til du får en lys og luft masse.
  • Vend den afkølede hindbærpure i.
  • Kom det i en sprøjtepose og sprøjt et fint lag ind imellen en vandbakkelse.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering