Frokost & aftensmad

Falafel-vaffel

Falafel-vaffel

Antal: 4 personer

Ingredienser

Spinatvafler (ca. 6 stk.)

  • 130 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • olie til stegning

Falafler

  • 1 dåse kikærter (fra dåse, drænet vægt 240 g)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 æg
  • 2 håndfulde persille
  • ½ citron, saften herfra
  • 2 spsk. havregryn
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 40 g sesamfrø, ristede
  • olie til pensling

Ærtepure

  • 3 dl ærter (fra optøede frost)
  • 3 spsk. creme fraiche (eller skyr)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt og peber
  • lidt citronsaft

Syltede rødløg

  • 3 store rødløg, skåret i tynde skiver
  • 3 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. honning eller sukker
  • lidt peber

Derudover

  • frisk salat
  • tomat
  • agurk
  • gulerod

Sådan gør du

Spinatvafler

  • Kom spinat, æg, mel, mælk, salt og bagepulver i en blender og blend til en glat masse.
  • Varm vaffeljernet op, kom lidt olie på og bag ca. 6 vafler.

Falafler

  • Rist sesamfrø på en tør pande (gem lidt til pynt). Smid alle ingredienser i en minihakker, foodprocesser eller blender og rør dejen sammen. Bruger du en blender, skal du nok hjælpe lidt til undervej og røre i dejen med en ske. Dejen må godt være lidt klistret, men du skal kunne rulle kugler af den. Er den dog for klistret, tilsæt da en halv dl mere havregryn.
  • Rul nu dejen til 12-15 kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem gerne lidt flade. Pensel med neutral olie og drys med sesamfrø.
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader almindelig ovn afhængig af størrelse. Vend dem når halvdelen af tiden er gået og pensel med olie igen, så begge sider får farve.

Ærtepure

  • Kom ærter, creme fraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en minihakker og blend til en cremet pure.

Syltede rødløg

  • Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike, honning og peber.
  • Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter. 
  • Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering. 

Anretning

  • Smør ærtepure på halvdelen af din vaffel, og fyld den derefter med rucola, revet gulerod, tomat, agurk, falafel og syltede rødløg. Brug evt. en træpind til at holde din falafel-vaffel lukket!

Noter

I madvaflerne kan du også bruge gulerod i stedet for spinat! Har du ikke et vafeljern, kan du bare lave pandekager i stedet!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering