Falafel-vaffel


Falafel-vaffel
Antal: 4 personer
Ingredienser
Spinatvafler (ca. 6 stk.)
- 130 g frisk spinat
- 3 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- olie til stegning
Falafler
- 1 dåse kikærter (fra dåse, drænet vægt 240 g)
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 æg
- 2 håndfulde persille
- ½ citron, saften herfra
- 2 spsk. havregryn
- 4 spsk. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 40 g sesamfrø, ristede
- olie til pensling
Ærtepure
- 3 dl ærter (fra optøede frost)
- 3 spsk. creme fraiche (eller skyr)
- 1 fed hvidløg, presset
- salt og peber
- lidt citronsaft
Syltede rødløg
- 3 store rødløg, skåret i tynde skiver
- 3 dl lagereddike
- 1 dl vand
- 2 spsk. honning eller sukker
- lidt peber
Derudover
- frisk salat
- tomat
- agurk
- gulerod
Sådan gør du
Spinatvafler
- Kom spinat, æg, mel, mælk, salt og bagepulver i en blender og blend til en glat masse.
- Varm vaffeljernet op, kom lidt olie på og bag ca. 6 vafler.
Falafler
- Rist sesamfrø på en tør pande (gem lidt til pynt). Smid alle ingredienser i en minihakker, foodprocesser eller blender og rør dejen sammen. Bruger du en blender, skal du nok hjælpe lidt til undervej og røre i dejen med en ske. Dejen må godt være lidt klistret, men du skal kunne rulle kugler af den. Er den dog for klistret, tilsæt da en halv dl mere havregryn.
- Rul nu dejen til 12-15 kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem gerne lidt flade. Pensel med neutral olie og drys med sesamfrø.
- Bag i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader almindelig ovn afhængig af størrelse. Vend dem når halvdelen af tiden er gået og pensel med olie igen, så begge sider får farve.
Ærtepure
- Kom ærter, creme fraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en minihakker og blend til en cremet pure.
Syltede rødløg
- Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike, honning og peber.
- Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter.
- Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering.
Anretning
- Smør ærtepure på halvdelen af din vaffel, og fyld den derefter med rucola, revet gulerod, tomat, agurk, falafel og syltede rødløg. Brug evt. en træpind til at holde din falafel-vaffel lukket!
Noter
I madvaflerne kan du også bruge gulerod i stedet for spinat! Har du ikke et vafeljern, kan du bare lave pandekager i stedet!