Frokost & aftensmad

Falafel-vaffel

Falafel-vaffel

Antal: 3 personer

Ingredienser

Spinatvafler – 4 stk

  • 200 g spinat (frisk eller frossen, jeg brugte frossen)
  • 3 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør til stegning

Falafler – 10-15 stk (afhængig af størrelsen)

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 håndfulde persille
  • 2 dl havregryn
  • ½ citron, saften herfra
  • 2 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. peber
  • olie til pensling

Ærtepure

  • 3 dl ærter
  • 3 spsk. creme fraiche (eller skyr)
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Syltede rødløg

  • 3 store rødløg (el 4 små)
  • 3 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. honning
  • lidt peber

Toppings

  • Frisk rucola, spinat eller andet
  • Tomat
  • Gulerod

Sådan gør du

Spinatvafler

  • Kom spinat, æg, mel, mælk, salt og bagepulver i en blender og blend til en glat masse.
  • Varm vaffeljernet op, kom lidt smør på og bag 4 vafler.

Falafler

  • Smid alle ingredienser i en minihakker, foodprocesser eller blender og rør det godt igennem til du får en sammenhængende dej. Dejen må godt være lidt klistret, men du skal kunne rulle kugler af den. Er den dog for klistret ,tilsæt da en halv dl mere havregryn. Har du ikke en blender eller minihakker, kan du også bruge en stavblender! Start da med at blende kikærterne til en cremet masse og tilsæt derefter resten.
  • Rul nu dejen til 10-15 kugler al efter hvor store du ønsker dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel kuglerne med neutral olie.
  • Bag i ovnen i 15-25 minutter ved 200 grader afhængig af størrelse. Vend dem når halvdelen af tiden er gået, så begge sider får farve.

Ærtepure

  • Kom ærter, creme fraiche, presset hvidløg, salt og peber i en minihakker og blend til en cremet pure.

Syltede rødløg

  • Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med vand, eddike, honning og peber.
  • Kog kort op og lad det derefter stå ved svag varme i 5 minutter. 
  • Lad dem køle af og kom dem i en tæt beholder. Lad dem stå et par timer inden servering. 

Anretning

  • Smør ærtepure på halvdelen af din vaffel, og fyld den derefter med rucola, revet gulerod, tomat, falafel og syltede rødløg. Brug evt. en træpind til at holde din falafel-vaffel lukket!

Noter

I madvaflerne kan du også bruge gulerod i stedet for spinat! Har du ikke et vafeljern, kan du bare lave pandekager i stedet!

Falafel-vaffel (i belgisk vaffeljern)

Forb. tid45 min
Samlet tid45 min
Antal: 3 personer

Ingredienser

Falafler (14 stk)

  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 håndfulde persille
  • 2 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 2 små kartofler (eller én stor)
  • dl. havregryn
  • ½ citron, saften herfra
  • ½ chili, finthakket
  • spsk. stødt spidskommen
  • spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • rigelig med smagsneutral olie til stegning

Spinatvafler (8 stk)

  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 3 æg
  • 200 g spinat (jeg brugte hakket på frost)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • olie

Edemame creme

  • 1 avocado
  • 150 g edemamebønner
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ citron, saften herfra
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt og peber

Sådan gør du

Falafler (14 stk)

  • Kom alle ingredienser i en foodprocesser eller blender og blend til en lind masse. Dejen skal være ret klistret og faktisk være liiiiiidt svær at forme når de skal steges.
  • Varm en dyb pande eller gryde op med olie (brug rigelig, det skal næsten dække falaflerne). Olien skal være meget varm, gerne 170 grader til en start hvorefter du kan skrue lidt ned. Form en falafel med to skeer og sænk den forsigtigt ned i olien. Lav en tester på den første. Hvis den begynder at skille ad, mangler der noget til at suge i dejen. Tilsæt da lidt mere havregryn og rasp.
    Steg falaflerne til de er sprøde og brune og tag dem op med en sigte eller hulske. Læg dem på et stykke køkkenrulle, som kan suge den overskydende olie.

Spinatvafler

  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind masse. Dejen skal gerne være tyk, da det er bedst til det belgiske vaffeljern. Varm vaffeljernet op og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend. Tilsæt evt. mere cremefraiche hvis du ønsker konsistensen lidt tyndere. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Server vaflerne som et vaffeltårne i enten to eller tre lag. Kom edemamecreme, halverede falafler, syltede rødløg, gulerod og salat indimellem og nyd dem lune.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering