Søde sager

Den bedste gulerodskage

En klassisk gulerodskage er altid en succes Som topping lavede jeg en creme af flødeost, citron, vaniljesukker og flormelis, hvor det sure og det søde forenes i en perfekt smag. For at give kagen lidt bid, er der tilføjet grofthakkede valnødder, og ønsker man endnu mere bid, kan man også vælge at tilsætte 2 dl. rosiner, hvis man er til det.

Den bedste gulerodskage

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

Kagedej

  • 3 æg
  • 210 g hvedemel
  • dl olie
  • 450 g brun farin
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. salt
  • 100 g valnødder

Creme

  • 200 g flødeost, neutral (jeg brugte philadelphia)
  • 60 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. fintreven citronskal
  • 3 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser sammen i en skål
  • Hæld dejen i en rund form, ca. 24 cm i diameter med bagepapir og sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft
  • Stik en gaffel i kagen og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager den ud
  • Smid evt. et stykke bagepapir over kagen de sidste 10 minutter, hvis kagen ser ud til at blive for mørk på toppen
  • Pisk ost, flormelis, vaniljesukker, citronskal og citronsaft sammen til en creme og fordel på kagen når den er afkølet
  • Opbevar kagen i køleskabet – den smager mindst lige så godt dagen efter, når den lige har sat sig.
    Velbekom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *