Frokost & aftensmad

De bedste hjemmelavede pizzaer

I går aftes blev der virkelig kælet for pizzaerne her i det lille århusianske køkken. Det blev til 4 sprøde, men luftige pizzaer. To stk. med kartoffel, pesto, løg, champignon, rosmarin og mascarpone og to stk. med fennikelpølse, squash, champignon, løg og mascarpone. Italiensk mascarpone er blevet et must på mine pizzaer, så det synes jeg virkelig i skal prøve! Derudover smurte jeg kartoffelpizzaen med min hjemmelavede pesto, den kan du finde opskriften på her. Bland og fordel dit fyld som du vil, dette er blot en ide! Og så må i alle have en skøn søndag!

De bedste hjemmelavede pizzaer

Antal: 4 stk

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 700 g vand
  • 10 g salt
  • 800-900 g hvedemel

Fyld

  • 1 stort løg
  • 200 g champignon
  • 5 kartofler
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • ½ squash
  • 150 g mascarpone
  • 2 pakker mozerella
  • 1 glas grøn pesto (hjemmelavet pesto, se link øverst)
  • 200 g pizzasauce
  • 150 g fennikelpøse, parma eller chorizo
  • flagesalt
  • tørret chili
  • salt og pener

Sådan gør du

Dej

  • Rør vand, salt og gær sammen i en skål.
  • Tilsæt hvedemel og rør rundt med en grydeske i et halvt minut, til dejen har samlet sig og alt er vådt. Drys med mel på toppen.
  • Lad dejen stå tildækket med film eller plastik (frysepose) og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring en til to timer.
  • OBS: hvis du ikke har tiden til de næste tre trin, kan du blot lade dejen hæve til dobbelt størrelse og derefter dele den i 4 klumper og rulle bundende ud derefter. Vær dog opmærksom på, at dejen er meget våd, og at du derfor skal bruge en del mel til at rulle bundene ud. Nedenstående giver det bedste resultat, men at være det foruden er også helt fint!
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker. Dejen er ret våd, og derfor er den måske en smule svær at arbejde med, men det er meningen, for at få det bedste resultat.
  • Vend siderne ind mod midten 4 gange så dejen bliver rund (næsten som når du folder en fastelavnsbolle) og læg dejen på sine folder. Lad dejen hæve igen i 30 minutter på rigeligt med mel. Skal du først bruge dejen senere, kan du blot sætte dej klumperne på en bakke med mel og komme dem i køleskabet.
  • Tag nu en klump dej og kom den på et meldrysset bord. Lav små fordybninger i dejen (ikke hele vejen igennem) ned mod bordet, så bliver den nemmere at arbejde med.
  • Begynd at forme dejen, ved at tage den op i hænderne og lade den strække sig forsigtigt. Gør det fra flere sider. Dette kan godt være lidt svært. Du kan også blot lade den ligge på bordet og bruge en kagerulle, eller blot trække i dejen. Du skal igen bruge rigeligt med mel her, da dejen er meget klistret.
  • Ønsker du en god kant på din pizza, kan du med fordel folde dejen en smule rundt i kanten. Du er nu klar til at komme fyld på!

Fyld

  • Skær løg og champignon i skiver og svits dem på panden i olie til de bliver bløde.
  • Skær kartoflerne i papirtyndeskiver og kom dem i en skål med koldt vand i 5 minutter. Dræn dem derefter for vand.
  • Skær ligeledes squash i papirtynde skiver.

Anretning

  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • For kartoffelpizza: Smør et tyndt lag pesto på bunden, og kom hverken pesto eller fyld helt ud til kanterne. Kom lidt frisk mozerella på bunden (ca. en håndfuld) og fordel nu kartoffelskiver på hele bunden. Fordel ligeledes ristet champignon samt løg på pizzaen. Tag små skefulde af mascarpone på pizzaen og drys med frisk rosmarin, flagesalt, tørret chilli og peber.
  • For fennikelpizza: Smør et tyndt lag pizzasauce på bunden og kom hverken pizzasauce eller fyld helt ud til kanterne. Kom lidt frisk mozerella på bunden (ca. en håndfuld) og fordel nu squash og fennikelpølse på pizzaen. Fordel ligeledes ristet champignon samt løg på pizzaen og små skefulde af mascarpone. Drys med flagesalt, peber og tørret chilli.
  • Bag pizzaerne en af gangen på midterste rille i 8 minutter. Kom dem derefter ned på bunden (uden bageplade, blot på bagepapir) og giv dem her 2-4 minutter. Pizzaerne er færdige, når de har mørkebrune pletter på bunden. Hold øje, da ingen ovne er ens;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *