Frokost & aftensmad

Cremet tomatsuppe med kartoffel, gulerod og selleri

Er du til en cremet tomatsuppe fyldt med grøntsager, så skal du prøve denne tomatsuppe med kartoffel, gulerod og selleri. Opskriften giver en god stor portion, som nem kan fryses ned og spises en anden god gang. Server med nudler og et lækkert brød. Du kan også vælge ikke at blende suppen, hvis du ikke er til den lidt tykke cremede konsistens. Velbekom!

Cremet tomatsuppe med kartoffel, gulerod og selleri

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 l grøntsagsbullion
  • 1 dåse tomat pure (lille)
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk. timian
  • 1 tsk. chilikorn
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. sukker
  • 5 store gulerødder
  • 5 mellem store kartofler
  • 4 stængler selleri
  • 3 frisk tomater
  • suppehorn eller anden ris eller pasta

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde sammen med alle krydderier til de er klare og bløde
  • Tilsæt flåede tomater, tomatpure og grøntsagsbouillon. Lad det simre imens du skærer grøntsagerne i små tern
  • Tilsæt grøntsagerne og lad suppen småsimre i 20 minutter under låg
  • Blend suppen med en stavblender til den har en cremet konsistens. Er suppen for tyk, tilsæt da mere vand
  • Server med suppehorn og brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *