Cremet tomatsuppe med kartoffel, gulerod og selleri

Cremet tomatsuppe med kartoffel, gulerod og selleri
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 1 l grøntsagsbullion
- 1 dåse tomat pure (lille)
- 1 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk. timian
- 1 tsk. chilikorn
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. sukker
- 5 store gulerødder
- 5 mellem store kartofler
- 4 stængler selleri
- 3 frisk tomater
- suppehorn eller anden ris eller pasta
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i en stor gryde sammen med alle krydderier til de er klare og bløde
- Tilsæt flåede tomater, tomatpure og grøntsagsbouillon. Lad det simre imens du skærer grøntsagerne i små tern
- Tilsæt grøntsagerne og lad suppen småsimre i 20 minutter under låg
- Blend suppen med en stavblender til den har en cremet konsistens. Er suppen for tyk, tilsæt da mere vand
- Server med suppehorn og brød
