Frokost & aftensmad

Cremet hokkaidosuppe med rugbrødsdrys

Det er græskarsæson, og det vil sige, at det er tid til græskarsuppe! Her har jeg lavet en cremet hokkaidosuppe med rugbrødsdrys. Hokkaidogræskar, gulerod og kartoffel giver sammen en god afrundet smag, der sammen med ingefær og chili som kontrast smager fantastisk. Jeg har toppet den med hjemmelavet rugbrødsdrys med hvidløg samt creme fraise. Det er en sund ret der mætter hurtigt grundet de mange grøntsager, perfekt til aftensmaden. Velbekom!

Cremet hokkaidosuppe med rugbrødsdrys

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppen

  • 1 Hokkaidogræskar
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 5 kartoffer, mellem str.
  • 1 tsk. tørret chilli
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • olivenolie
  • vand m. ½ grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml

Rugbrødsdrys

  • 5 skiver rugbrød
  • olivenolie
  • salt
  • hvidløgskorn eller pulver

Sådan gør du

Suppen

  • Hak løg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en stor gryde.
  • Hak alle grøntsager i små tern og tilsæt dem til gryden sammen med alle krydderierne. 
  • Hæld 2/3 vand over grøntsagerne sammen med ½  grøntsagsbouillon og lad det småkoge i 20-30 minutter til grøntsagerne er møre. 
  • Brug en stavblender og blend suppen direkte i gryden til den får en cremet masse. 
  • Hæld kokosmælken i og lad det koge langsomt op. 
  • Smag til med salt og peber. 

Rugbrødsdrys

  • Varm en pande op med olivenolie og skær rugbrødet i små tern og smid det på panden sammen med salt, peber og hvidløgskorn/pulver. 
  • Lad det stå og blive svitset i 5-10 minutter til rugbrødet bliver sprødt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *