Cremet hokkaidosuppe med rugbrødsdrys

Cremet hokkaidosuppe med rugbrødsdrys
Antal: 4 personer
Ingredienser
Suppen
- 1 Hokkaidogræskar
- 2 løg
- 2 hvidløg
- 4 gulerødder
- 5 kartoffer, mellem str.
- 1 tsk. tørret chilli
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. cayennepeber
- salt og peber
- olivenolie
- vand m. ½ grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
Rugbrødsdrys
- 5 skiver rugbrød
- olivenolie
- salt
- hvidløgskorn eller pulver
Sådan gør du
Suppen
- Hak løg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en stor gryde.
- Hak alle grøntsager i små tern og tilsæt dem til gryden sammen med alle krydderierne.
- Hæld 2/3 vand over grøntsagerne sammen med ½ grøntsagsbouillon og lad det småkoge i 20-30 minutter til grøntsagerne er møre.
- Brug en stavblender og blend suppen direkte i gryden til den får en cremet masse.
- Hæld kokosmælken i og lad det koge langsomt op.
- Smag til med salt og peber.
Rugbrødsdrys
- Varm en pande op med olivenolie og skær rugbrødet i små tern og smid det på panden sammen med salt, peber og hvidløgskorn/pulver.
- Lad det stå og blive svitset i 5-10 minutter til rugbrødet bliver sprødt.
