Bagværk,  Søde sager

Chokolademuffins med kikærter

EN AF DE SIMPLE
Chokolademuffins…..lavet på kikærter i stedet for mel! Det lyder måske liiiiidt skørt, men de smager faktisk mægtig godt ? Så vil du forsøge dig med en sundere udgave af en svampet chokolademuffin, så har du her et forslag. Husk at holde øje med dem i ovnen, da bagetiden kan variere lidt. I må alle have en dejlig dag, bedste hilsener herfra!

Chokolademuffins med kikærter

Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 400 g kikærter (drænet)
  • 3 æg
  • 2,5 spsk. kokosolie, flydende (eller alm. olie)
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl rørsukker
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Dræn kikærterne for vand eller blødgør dem, hvis tørrede, og kom dem i en skål.
  • Blend til en fin pure med en stavblender.
  • Tilsæt æg, olie, chiafrø, kakao, sukker, bagepulver og salt og rør dejen godt sammen med en elpisker.
  • Smelt chokoladen ved lav varme i en gryde og hæld den i dejen. Rør rundt igen.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne i en stålform), og bag dine muffins ved 175 grader i 18-20 minutter. Men hold øje! De er færdige når du kan sætte en gaffel i, og der ikke hænger dej fast!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering