Søde sager

Chokoladekage med dadler, kokos og rødbede


Chokoladekage med dadler, kokos og rødbede. Det lyder sundt, men den smager faktisk som en rigtig chokoladekage og er derfor et godt alternativ dertil! Det blev til en lækker svampet kage med en stærk smag af den mørke chokolade. Top den med tidens frugter og bær, mandelsplinter eller chokoladeglasur. Nyd den med en blanding af skyr og vaniljesukker, hvis du er i det sunde hjørne, eller spis den til is eller cremefraiche. Kagen mætter utrolig meget, så det er én man blot tager et enkelt stykke af.
Velbekom!

Chokoladekage med dadler, kokos og rødbede

Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min

Ingredienser

Kagedej

  • 200 g friske dadler
  • 180 g revet rødbede
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 3 spsk. kokosolie
  • 70 g rørsukker
  • spsk. vaniljepulver
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokosmel
  • 70 g fint-blendede mandler
  • lidt salt

Topping

  • 30 g hakkede mandler
  • 1 spsk. sigtet floremelis
  • friske blåbær eller andre friske bær
  • 2 dl skyr naturel
  • 1 spsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern
  • Fjern stenene fra dadlerne og blend dem til en cremet masse
  • Smelt chokoladen over et vandbad
  • Pisk dadler, kokosolie, rørsukker og æg sammen til det har en cremet konsistens og tilsæt det smeltede chokolade og pisk igen
  • Bland de tørre ingredienser, vaniljepulver, kakaopulver, bagepulver, kokosmel, mandelmel og salt og bland i den våde masse og pisk
  • Tilsæt til sidst rødbeden og pisk dejen godt
  • Smør en springform på ca. 20-22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 min
  • Lad kagen køle af og pynt evt. med flormelis, friske bær og mandelsplinter eller andet (man kan også toppe med chokoladeglasur, karamel mm.)
  • Bland skyr med vaniljepulver og top med kakaopulver og nyd det til kagen (her kan du også bruge cremefraiche eller is osv)
    Nyd den!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering