Søde sager

Chokolade-muffins lavet på bønner, kokosolie og chiafrø

Prøv disse svampede muffins på en dej af bønner med inspiration fra bloggen frokenkraesen. Opskriften indeholder hverken mælk eller mel, i stedet er hovedingrediensen bønner. Jeg brugte økologiske butter beans fra Urtekram, men normale bønner som du smider i din chili con carne kan også bruges. De er nemme og hurtige at lave, og så er de lige dét sundere end rigtige muffins. Server med flødeskum, cremefraiche, vaniljeskyr eller is.

Chokolade-muffins lavet på bønner, kokosolie og chiafrø

Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 400 g butter beans på dåse
  • 3 æg
  • 2,5 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1,5 dl rørsukker
  • 150 g chokolade

Sådan gør du

  • Start med at skylle bønnerne og lad dem dryppe af. Blend dem til en fin pure med en stavblender
  • Tilsæt æg, kokosolie, chiafrø, kakao, vaniljepulver og rørsukker og rør dejen sammen
  • Smelt chokoladen ved lav varme i en gryde, og hæld den i dejen i rør rundt
  • Hæld dejen i muffinsforme og bag den i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter

Noter

Tip: Du kan også vælge at lave den som en kage, hvis du er mere til det. Så skal den bare have lidt mindre tid i ovnen, ca. 30 minutter i en 20×30 cm form

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering