Frokost & aftensmad

Cæsarsalat med crispy chicken

Har du prøvet at lave din cæsarsalat helt fra bunden? Fra bunden, som i at lave den med hjemmelavet dressing, hjemmelavede brødcrutoner, hjemmesaltede mandler og pankopaneret crispy kylling? Svaret herfra er nej indtil i går, hvor jeg efter en uges påskeferie fyldt med tæskelækkert mad, havde brug for en ret i den lidt sundere kategori. Opskriften er simpel at gå til – udover førnævnte lækre sager, består den også af klassisk romaine salat, oliven og friske parmesanflager. Jeg havde endnu ikke prøvet at panere min kylling i pankorasp, men wauw, det kan altså noget. Kyllingen bliver dejlig crispy og holder på smagen. Det var lige et lille indspark til en sund og nærende aftensmad!

Cæsarsalat med crispy chicken

Antal: 4 personer

Ingredienser

Saltmandler

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. salt
  • 1 dl kogende vand

Brødcrutoner

  • 4 skiver brød
  • olivenolie
  • tørret timian
  • salt og peber

Crispy chicken

  • 2-3 kyllingebryst
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • salt og peber
  • pankorasp
  • olie til stegning

Cæsardressing

  • 2 dl smagsneutral olie (jeg brugte raspolie)
  • 1 æg ved stuetemperatur (VIGTIGT at det ikke er koldt)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk. sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber
  • 40 g friskreven parmesanost
  • 1 spsk. worcestershire sauce

Salat

  • romaniesalat eller hjertesalat
  • 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
  • grønne oliven uden sten
  • frisk parmesanost

Sådan gør du

Saltmandler

  • Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!

Brødcrutoner

  • Skær brødet ud i tern og vend dem i olivenolie og krydderier. Rist på panden til de bliver sprøde.

Crispy chicken

  • Skær kyllingen over på langs, så du får 4 flade stykker kylling.
  • Pisk æg, salt og peber sammen og vend kyllingen heri. Vend den derefter i en skål med pankorasp.
  • Friter kyllingerne i en dyb pande eller gryde med godt med olie ved omkring 175 grader til kyllingen er gennemstegt og får en gylden farve. Skær kyllingen i strimler.

Cæsardressing

  • Kom olie, æg (ved stuetemperatur), hvidløg, sennep, eddike og citron i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
  • Vend nu parmesanost i og smag til med worcestershire sauce, salt og peber.

Salat

  • Find en stor skål og fordel salat og oliven deri. Tilsæt kylling, brødcrutoner og mandler og rør rundt.
  • Afslut med at rive parmesanosten i flager over salaten og server med din cæsardressing.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering