Cæsarsalat med crispy chicken

Cæsarsalat med crispy chicken
Antal: 4 personer
Ingredienser
Saltmandler
- 100 g mandler
- 2 spsk. salt
- 1 dl kogende vand
Brødcrutoner
- 4 skiver brød
- olivenolie
- tørret timian
- salt og peber
Crispy chicken
- 2-3 kyllingebryst
- 1-2 æg, sammenpisket
- salt og peber
- pankorasp
- olie til stegning
Cæsardressing
- 2 dl smagsneutral olie (jeg brugte raspolie)
- 1 æg ved stuetemperatur (VIGTIGT at det ikke er koldt)
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
- 40 g friskreven parmesanost
- 1 spsk. worcestershire sauce
Salat
- romaniesalat eller hjertesalat
- 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
- grønne oliven uden sten
- frisk parmesanost
Sådan gør du
Saltmandler
- Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
- Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!
Brødcrutoner
- Skær brødet ud i tern og vend dem i olivenolie og krydderier. Rist på panden til de bliver sprøde.
Crispy chicken
- Skær kyllingen over på langs, så du får 4 flade stykker kylling.
- Pisk æg, salt og peber sammen og vend kyllingen heri. Vend den derefter i en skål med pankorasp.
- Friter kyllingerne i en dyb pande eller gryde med godt med olie ved omkring 175 grader til kyllingen er gennemstegt og får en gylden farve. Skær kyllingen i strimler.
Cæsardressing
- Kom olie, æg (ved stuetemperatur), hvidløg, sennep, eddike og citron i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
- Vend nu parmesanost i og smag til med worcestershire sauce, salt og peber.
Salat
- Find en stor skål og fordel salat og oliven deri. Tilsæt kylling, brødcrutoner og mandler og rør rundt.
- Afslut med at rive parmesanosten i flager over salaten og server med din cæsardressing.