Frokost & aftensmad

Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falafel!

Annonce Valsemøllen
Igen i går forsøgte jeg mig med en kødfri aften. Denne gang blev det til falafler rullet i sesamfrøm fra Valsemøllen Greenlife. Falaflerne brugte jeg i denne bulgursalat med bagte tomater, rødkål , gulerod, feta og frisk basilikum. Jeg lavede en ordenlig portion, da jeg skulle bruge noget til madpakken i dag. De bagte tomater giver god smag i salaten sammen med den nemme salatdressing, eller finere sagt, vinaigrette. Velbekom!

Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falafel!

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g bulgur
  • 5 dl vand
  • 250 g cherrytomater
  • 1 pose 1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • sesamfrø
  • 1/3 rødkål
  • 2 gulerod
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • frisk feta
  • græskarkerner
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. sennep
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • salt og pener
  • olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skær dine tomaterne i halve og kom dem på et stykke bagepapir. Pensl med olie og drys med salt, peber og krydderier efter eget valg. Jeg brugte tørret chile og hvidløgskorn. Bag i ovnen i 25 minutter. 
  • Nu til falafler. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt 3 æg og ca. 3 dl mælk og rør rundt. Lad massen stå og trække i 5 minutter. Form dejen til små kugler med hænderne og vend dem i sesamfrø. Pensl med lidt olie hvis du bager dem i ovnen (200 grader, ca. 20 minutter), eller steg dem på panden. 
  • Kog bulguren og snit nu rødkål og gulerod fint. Når bulguren er færdig, blandes de tre ting sammen. 
  • Bland nu honning, sennep, æblecidereddike og salt og peber og hæld over bulgurblandingen. 
  • Find en stor skål og smid bulgurblandingen i sammen med de bagte tomater. Læg dine falafler i, og smuldr fetaen over. Pynt med frisk basilikum og græskarkerner. Nu er du klar til at spise, velbekom!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering