Frokost & aftensmad

Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falaffel!

Annonce Valsemøllen
Igen i går forsøgte jeg mig med en kødfri aften. Denne gang blev det til falafler rullet i sesamfrøm fra Valsemøllen Greenlife. Falaflerne brugte jeg i denne bulgursalat med bagte tomater, rødkål , gulerod, feta og frisk basilikum. Jeg lavede en ordenlig portion, da jeg skulle bruge noget til madpakken i dag. De bagte tomater giver god smag i salaten sammen med den nemme salatdressing, eller finere sagt, vinaigrette. Velbekom!

Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falaffel!

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g bulgur
  • 5 dl vand
  • 250 g cherrytomater
  • 1 pose 1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • sesamfrø
  • 1/3 rødkål
  • 2 gulerod
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • frisk feta
  • græskarkerner
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. sennep
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • salt og pener
  • olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skær dine tomaterne i halve og kom dem på et stykke bagepapir. Pensl med olie og drys med salt, peber og krydderier efter eget valg. Jeg brugte tørret chile og hvidløgskorn. Bag i ovnen i 25 minutter. 
  • Nu til falafler. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt 3 æg og ca. 3 dl mælk og rør rundt. Lad massen stå og trække i 5 minutter. Form dejen til små kugler med hænderne og vend dem i sesamfrø. Pensl med lidt olie hvis du bager dem i ovnen (200 grader, ca. 20 minutter), eller steg dem på panden. 
  • Kog bulguren og snit nu rødkål og gulerod fint. Når bulguren er færdig, blandes de tre ting sammen. 
  • Bland nu honning, sennep, æblecidereddike og salt og peber og hæld over bulgurblandingen. 
  • Find en stor skål og smid bulgurblandingen i sammen med de bagte tomater. Læg dine falafler i, og smuldr fetaen over. Pynt med frisk basilikum og græskarkerner. Nu er du klar til at spise, velbekom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *