Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falafel!

Igen i går forsøgte jeg mig med en kødfri aften. Denne gang blev det til falafler rullet i sesamfrøm fra Valsemøllen Greenlife. Falaflerne brugte jeg i denne bulgursalat med bagte tomater, rødkål , gulerod, feta og frisk basilikum. Jeg lavede en ordenlig portion, da jeg skulle bruge noget til madpakken i dag. De bagte tomater giver god smag i salaten sammen med den nemme salatdressing, eller finere sagt, vinaigrette. Velbekom!
Bulgursalat med bagt tomat, rødkål, feta og falafel!
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 250 g bulgur
- 5 dl vand
- 250 g cherrytomater
- 1 pose 1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
- 3 æg
- 2 dl mælk
- sesamfrø
- 1/3 rødkål
- 2 gulerod
- 1 håndfuld frisk basilikum
- frisk feta
- græskarkerner
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. sennep
- 3 spsk. æblecidereddike
- salt og pener
- olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Skær dine tomaterne i halve og kom dem på et stykke bagepapir. Pensl med olie og drys med salt, peber og krydderier efter eget valg. Jeg brugte tørret chile og hvidløgskorn. Bag i ovnen i 25 minutter.
- Nu til falafler. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt 3 æg og ca. 3 dl mælk og rør rundt. Lad massen stå og trække i 5 minutter. Form dejen til små kugler med hænderne og vend dem i sesamfrø. Pensl med lidt olie hvis du bager dem i ovnen (200 grader, ca. 20 minutter), eller steg dem på panden.
- Kog bulguren og snit nu rødkål og gulerod fint. Når bulguren er færdig, blandes de tre ting sammen.
- Bland nu honning, sennep, æblecidereddike og salt og peber og hæld over bulgurblandingen.
- Find en stor skål og smid bulgurblandingen i sammen med de bagte tomater. Læg dine falafler i, og smuldr fetaen over. Pynt med frisk basilikum og græskarkerner. Nu er du klar til at spise, velbekom!

