Søde sager

Brownie med hindbærmousse

Klassisk brownie med hindbærmousse – sprød udenpå og blød og klæbrig indeni. Bag bunden dagen inden du skal bruge den, da en brownie har godt at at sætte sig natten over, så er den ekstra lækker! Velbekom!

Brownie med hindbærmousse

Ingredienser

Brownie

  • 90 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 15 kakaopulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 300 g blød brun farin
  • 2 æg

Hindbærmousse

  • 250 g frosne hindbær
  • 5 blade husblas
  • 30 g sukker
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1/4 l piskefløde

Sådan gør du

Brownie

  • Knæk chokoladen i gryde ved lav varme og tilsæt smør. Smelt smør og chokolade, rør med jævne mellemrum. Lad chokoladen køle lidt af
  • Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål
  • Pisk æggene i en anden skål og tilsæt sukker og vaniljepulver. Rør ingredienserne sammen til de lige nøjagtig er blandet
  • Rør forsigtig den smeltede chokolade i æggeblandingen. Rør dernæst forsigtigt melblandingen i. Der må ikke være noget synligt mel
  • Hæld blandingen i en bageform og bag kagen vi 30 minutter ved 180 grader. Lad kagen køle af inden kommer hindbærmousse på. 
  • En brownie skal helst være fast på ydersiden og klæbrig og blød indeni, så hvis den ikke virker helt færdigbagt når du tager den ud af ovnen, er det meningen!

Hindbærmousse

  • Læg husblas i blød i 10 minutter
  • Kog hindbær, sukker og vaniljepulver op kort 
  • Klem husblassen fri for vand og rør den i hindbærblandingen til den smelter og lad det køle af
  • Pisk fløden til skum og vend lidt af skummet i gryden med hindbærmassen
  • Hæld nu forsigtigt hindbærmassen op i skålen med resten af flødeskummet og vend det sammen
  • Fordel hindbærmoussen på kagen og lad den stå i køleskabet i 3 timer inden der serveres så moussen kan sætte sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *