Boller i gulerodskarry – med et indisk twist!

Giv den klassiske boller i karry et indisk tvist på middagsbordet! Skift den traditionelle karry ud med en mere eksotisk krydret en af slagsen med Patak’s Korma Paste Pot! Her får du alle de ektosike krydrede smage samlet i en nem Paste, som du blot skal tilsætte din ret. Saucen er lavet med en masse gulerødder og frisk ingefær, som giver den fine orange farve. Kødbollerne indeholder ligeledet en smule frisk ingefær, som giver et lækkert tvist! Nyd retten med ris og naanbrød, top med frisk koriander, en smule yoghurt, granatæble og mango chutney. Velbekom!
Boller i gulerodskarry – med et indisk twist!
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket kalv flæsk
- 2 æg
- 2 spsk. frisk ingefær, revet
- 2 spsk. hvedemel
- 3 løg, finthakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 1 stk. Patak's Korma Paste Pot
- 8 dl hønsebullion
- 450 g gulerødder, i tern
- 1 dl youghurt naturel
- 1 granatæble
- frisk korriander
- Pataks mango chutney
- ris
- naan brød
Sådan gør du
- Det hakkede kød røres med æg, mel, 1 tsk. revet ingefær, 1 fintrevet løg og salt og peber. Rør til farsen er nogenlunde ensartet og lad den trække i en halv time på køl, imens du laver saucen.
- Steg 2 finthakkede løg, det resterende ingefær og hvidløg i en stor gryde i lidt olie til det har fået lidt farve.
- Tilsæt nu Korma Paste og steg til du kan dufte krydderierne.
- Tilsæt bullion og gulerodstern og lad det simre i ca. 25 minutter, til gulerødderne er helt møre.
- Blend saucen til den er helt glat.
- Hæld saucen tilbage i gryden og form nu boller af farsen og læg dem forsigtigt i saucen og lad den simre i 10 minutter. OBS: vil du sikre dig, at dine kødboller får nok, er det en god ide at lægge dem i kogende vand i 5 minutter, inden du lægger dem i saucen.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. en smule limesaft. Server retten toppet med yoghurt, frisk korriander og granatæblekerner.
- Nyd retten sammen med ris/og eller naanbrød og mango chutney.
