Frokost & aftensmad

Blomkålspizza med serranoskinke og mozzarella

En simpel og sund pizza med en bund af blomkål og æg! Det lyder måske kedeligt, men det smager altså skide godt! Start med at bage bunden i ovnen i 20-25 minutter for at gøre den sprød. Smid det fyld på du har lyst til, og nyd din blomkålspizza toppet med ruccola. Velbekom!

Blomkålspizza med serranoskinke og mozzarella

Antal: 1 pizza

Ingredienser

Bund

  • 1 blomkål, fintrevet
  • 3 æg
  • 75 g revet ost, fx. mozzarella
  • diverse krydderier (eks. oregano)
  • evt. lidt hvedemel, hvis dejen er for klistret
  • salt og peber

Toppings

  • tomatsovs
  • rødløg
  • frisk mozzarella
  • 1 pakke serranoskinke
  • frisk ruccola
  • cherrytomater

Sådan gør du

Pizzabund

  • Riv blomkål fint enten i hånden eller brug en minihakker/foodprocessor og kom det i en skål. Klæk 3 æg ud i skålen og tilsæt revet mozzarella, salt, peber og eventuelt andre krydderier. Bland det hele godt rundt. 
  • Rul dejen ud på et stykke bagepapir og bag bunden i ovnen ved 200 grader varm luft i 20-25 minutter inden du kommer fyld på. 

Toppings

  • Smør nu tomatsovs på bunden og kom serranoskinke på. Skær løg i tynde skiver og smid også dem på pizzaen sammen med halve tomater og mozzarella. 
  • Bag i ovnen igen i 15 minutter til osten er gylden.
  • Nyd din pizza med frisk ruccola og evt. en klat grøn pesto ovenpå. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering