Ikke-kategoriseret

Blåbærkager med skyr, banan og chiafrø

En ide til brunchbordet, eller bare en lækker, sund og anderledes morgenmad! Her har jeg lavet små blåbærkager! Jeg havde nogle bananer der var ved at være godt overmodne, så de blev hermed brugt. De er lavet på skyr, banan, mørk chokolade og chiafrø, og er derfor i den sunde kategori! Jeg havde ikke flere af de små fine tærteforme, så jeg smed resten af dejen i muffinsforme. Server med skyr, mørk chokolade og friske blåbær!
Velbekom!

Blåbærkager med skyr, banan og chiafrø

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 14 stk

Ingredienser

Dejl

  • 3 æg
  • 2 spsk. sirup
  • 400 g modne bananer, uden skræl
  • 2 dl skyr, natural
  • 2 dl mel
  • 2 spsk. ciafrø
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl frosne blåbær
  • et knivspids salt

Topping

  • mørk chokolade til topping
  • skyr til topping
  • friske blåbør

Sådan gør du

  • Pisk æg og sirup til en luftig æggesnaps i en skål.
  • Mos bananer med en gaffel og rør det sammen med skyr i en anden skål.
  • Bland mel, bagepulver, chiafrø og finthakket chokolade sammen i en tredje skål og vend det i skålen med bananmosen.
  • Vend forsigtigt æggemassen i og rør rundt til der ikke er meget synligt mel.
  • Smør dine små tærteformer, eller kom muffinsforme i en stål-eller silikoneform og hæld dejen i.
  • Fordel de frosne blåbær ud i dem alle.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
  • Lad dem køle af, og server med skyr, chokolade og friske blåblær.

One Comment

  • Sofie

    Hej Emma

    Jeg glæder mig til at afprøve denne opskrift! Jeg vil lave den i papir muffinforme; og vil spørge dig om de skal smøres indvendigt før dejen kommes i?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering