Bagværk,  Morgenmad,  Sunde snacks

Bananvafler med honningristede valnødder

Godmorgen! Har du bananer, æg, mælk og havregryn liggende, så er du godt på vej til denne lækre morgenmad, nemlig bananvafler med honningristede valnødder. Har du ikke et vaffeljern, så smider du bare dejen på panden og laver en omgang bananpandekager i stedet. En sund og mættende morgenmad, som du kan peppe op med lidt chokoladesauce hvis du er helt i weekendstemning;) Prøv også mine bananpandekager med kardemomme, eller bananpandekager med chiafrø! Det var alt herfra, nyd lørdagen!

Bananvafler med honningristede valnødder

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bananvafler

  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 1-2 dl mælk (al efter om du laver det i et normalt eller belgisk vaffeljern)
  • 100 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • en knivspids salt

Honningristede valnødder

  • 50 g valnødder
  • 2 spsk. honning
  • knivspids salt

Til servering

  • ½ banan, i skiver
  • chokoladesauce

Sådan gør du

Bananvafler

  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind masse. Har du ikke en blender, så mos da bananerne og rør de andre ingredienser i.
    OBS: laver du dine vafler i et belgisk vaffeljern, er det nok bare med 1 dl mælk. Her er det godt, at dejen er meget tyk!
  • Varm et vaffeljern op med lidt smør eller anden fedtstof, (eller brug en pande og lav bananpandekager) og bag dine vafler.

Honningristede valnødder

  • Varm en pande op med honning og kom valnødderne på. Tilføj en knivspids salt og rist valnødderne til de er gyldne.

Servering

  • Nyd dine vafler lune og top dem med banan, valnødder og chokoladesauce.

Noter

OBS: gem resterne og smid dine vafler i risteren i morgen, så er de dejlig sprøde og lækre at spise igen!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering