Banankage med chokolade

Banankage med chokolade
Antal: 10 stk
Ingredienser
- 4 æg
- 250 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g smør, smeltet og afkølet
- 2 modne bananer
- 80 g mørk chokolade
Topping
- 100 g mørk chokolade
- 25 g smør i tern
- blåbær
- hasselnødder
Sådan gør du
- Bland æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det lyst i et par minutter
- Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og sigt det i æg/sukker-blandingen og rør rundt
- Smelt søret og vend det i dejen
- Hak mørk chokolade og mos bananerne og vend også det i dejen
- Beklæd en springform (ca. 24 cm) med bagepapir og fordel dejen heri og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 55 minutter
- Lad kagen køle af og forbered glasuren imens
- Smelt chokoladen og tag den af varmen. Put smøren i den varme chokolade og rør rundt til det bliver en ensartet tyk chokoladeblanding
- Smør chokoladeblandingen på den afkølede banankage og pynt evt. med hasselnødder og blåbær
Noter
Tip: Smid evt. et stykke bagepapir over kagen i den sidste halve time, så den ikke bliver sveden på toppen

