Søde sager

Banankage med chokolade

En svampet banankage hvor der ikke er sparet på de søde sager! Men det skal der også være plads til engang imellem! Godt smager den i hvert fald. En svampet banankage hvor der ikke er sparet på de søde sager! Men det skal der også være plads til engang imellem! Godt smager den i hvert fald.

Banankage med chokolade

Forb. tid20 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g smør, smeltet og afkølet
  • 2 modne bananer
  • 80 g mørk chokolade

Topping

  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør i tern
  • blåbær
  • hasselnødder

Sådan gør du

  • Bland æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det lyst i et par minutter
  • Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og sigt det i æg/sukker-blandingen og rør rundt
  • Smelt søret og vend det i dejen
  • Hak mørk chokolade og mos bananerne og vend også det i dejen
  • Beklæd en springform (ca. 24 cm) med bagepapir og fordel dejen heri og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 55 minutter
  • Lad kagen køle af og forbered glasuren imens
  • Smelt chokoladen og tag den af varmen. Put smøren i den varme chokolade og rør rundt til det bliver en ensartet tyk chokoladeblanding
  • Smør chokoladeblandingen på den afkølede banankage og pynt evt. med hasselnødder og blåbær

Noter

Tip: Smid evt. et stykke bagepapir over kagen i den sidste halve time, så den ikke bliver sveden på toppen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering