Frokost & aftensmad

Bagt blomkål med peanutbutter, ingefær og koriander

Bagt blomkål med peanutbutter, ingefær og frisk koriander er en spise, som du kan bruge på flere måder. Nyd dem kolde i en buddha bowl eller server dem friskbagt fra ovnen, sprøde og lune, som tilbehør til din aftensmad. Marianeden er lavet på peanutbutter, limesaft, ingefær, chili og hvidløg, og så er de toppet med frisk koriander og peanuts. En simpel hapser som kan være i ovnen inden for 15 minutter;) Desværre bliver det ikke til den store madlavning herfra, da den fra kl. 16 og to dage frem står på eksamensskrivning…. God dag til jer!

Bagt blomkål med peanutbutter, ingefær og koriander

Forb. tid10 min
Bagetid30 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 dl peanutbutter
  • ½ dl vand
  • 1 lime, saften herfra
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½-1 spsk. chili, frisk eller tørret
  • 1,5 spsk. ingefær, skrællet og friskrevet
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 1 håndfuld peanuts, finthakket

Sådan gør du

  • Pluk blomkålen i små buketter og kom dem i en skål.
  • Kom peanutbutter, vand, lime, hvidløg, chili, ingefær og én håndfuld koriander i en minihakker eller blender. Blend til en cremet konsistens. Vend det i skålen med blomkål.
  • Bag i ovnen ved 225 grader i 30 minutter til de er gyldne. Hold øje undervejs og vend dem også.
  • Inden servering blander du frisk koriander og peanuts i. De er bedst når de er lune og sprøde, men kan også opbevares i køleskabet i en tæt beholder og nydes kold i en salatbowl.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering