Avocadocreme og sesam-svitsede rodfrugter på ristet rugbrød

Avocadocreme og sesam-svitsede rodfrugter på ristet rugbrød
Antal: 2 personer
Ingredienser
Avocadocreme
- 1 moden avocado
- 1 tsk. limesaft
- ½ spsk. soltørrede tomater
- ½ tsk. chiliflager
- ½ spsk. olivenolie
- 2 spsk. ristede pinjekerner
- 1 lille håndfuld rucola
- salt og peber
Sesam-svitsede rodfrugter
- 2 gulerødder
- 2 pastinakker
- 4 spsk. sesamfrø
- 1,5 spsk. olivenolie
- 2 spsk. grøn pesto
- parmaskinke
- 1 lille håndfuld rucola
- salt og peber
Andet
- Ristet rugbrød
Sådan gør du
Avocadocreme
- Start med at dele avocadoen i to og tag kødet ud. Mos groft med en gaffel. Tilsæt limesaft, salt og peber og rør rundt
- Hak de soltørrede tomater fint og bland dem i mosen og tilsæt chiliflager og olivenolie og rør rundt igen
- Rist pinjekernerne let på en tør pande indtil de begynder at poppe
- Smør avocadocremen på det ristede rugbrød, drys med pinjekerne og pynt med rucola
Sesam-svitsede rodfrugter
- Start med at skrælle gulerødder og pastinakker og skær dem i lange tynde skiver. Opvarm en pande med olivenolie og tilsæt rodfrugterne. Start med at svitse ved høj varme, skru derefter ned
- Tilsæt nu sesamfrø og salt og peber
- Rist rugbrødet, smør med pesto og læg et stykke parmaskinke derpå. Top med de svitsede rodfrugter og rucola.Så er frokosten serveret! Velbekom
Noter
Tip: Du kan også bruge rødbeder eller selleri!

