Frokost & aftensmad

Avocadocreme og sesam-svitsede rodfrugter på ristet rugbrød

Disse rugbrødsmadder er et sundt alternativ til en ellers kedelig rugbrødsmad. Den ene består af en avocadocreme med soltørrede tomater, limesaft og chiliflager toppet med ristede pinjekerner og rucola. Den anden består af pesto, parmaskinke og sesamristede rodfrugter igen toppet med rucola. Perfekt hvis man vil gøre lidt ekstra ud af frokosten.

Avocadocreme og sesam-svitsede rodfrugter på ristet rugbrød

Forb. tid20 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid25 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Avocadocreme

  • 1 moden avocado
  • 1 tsk. limesaft
  • ½ spsk. soltørrede tomater
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 spsk. ristede pinjekerner
  • 1 lille håndfuld rucola
  • salt og peber

Sesam-svitsede rodfrugter

  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 4 spsk. sesamfrø
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. grøn pesto
  • parmaskinke
  • 1 lille håndfuld rucola
  • salt og peber

Andet

  • Ristet rugbrød

Sådan gør du

Avocadocreme

  • Start med at dele avocadoen i to og tag kødet ud. Mos groft med en gaffel. Tilsæt limesaft, salt og peber og rør rundt
  • Hak de soltørrede tomater fint og bland dem i mosen og tilsæt  chiliflager og olivenolie og rør rundt igen
  • Rist pinjekernerne let på en tør pande indtil de begynder at poppe
  • Smør avocadocremen på det ristede rugbrød, drys med pinjekerne og pynt med rucola

Sesam-svitsede rodfrugter

  • Start med at skrælle gulerødder og pastinakker og skær dem i lange tynde skiver. Opvarm en pande med olivenolie og tilsæt rodfrugterne. Start med at svitse ved høj varme, skru derefter ned
  • Tilsæt nu sesamfrø og salt og peber
  • Rist rugbrødet, smør med pesto og læg et stykke parmaskinke derpå. Top med de svitsede rodfrugter og rucola.
    Så er frokosten serveret! Velbekom

Noter

Tip: Du kan også bruge rødbeder eller selleri!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering