Frokost & aftensmad

Æggekage med kartofler, chorizo og radiser

Reklame for Le Creuset.
Jeg har netop modtaget denne labre skabning af en buffetgryde i støbejern fra Le Creuset. Her har jeg lavet en æggekage med kartoffel – toppet med chorizo og squash svitset på panden med citron, hvidløg og chili for at give en lækker krydret smag! Derudover er den toppet med radiser, frisk persille og feta. Den er bagt direkte i ovnen i gryden – vældig smart! Server æggekagen med en skive ristet rugbrød under, eller nyd den som den er. Den mætter godt, da der er en god mængde kartofler i, så der er helt sikkert et stykke til madpakken næste dag:) Velbekom!

Æggekage med kartofler, chorizo og radiser

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fyld

  • 3 løg, finthakket
  • 2 hvidløg, presset
  • 700 g kartofler i skiver
  • ½ squash i tern
  • olivenolie
  • salt og peber

Topping

  • 100 g chorizo i skiver
  • 100 g radiser i skiver
  • ½ squash i skiver
  • ½ citron
  • 50 g feta, smuldret
  • håndfuld frisk persille
  • 2 hvidløg, hele
  • ½ tsk. tørret chilli

Æggemasse

  • 10 æg
  • 5 spsk. hvedemel
  • 4 dl mælk
  • salt og peber

Tilbehør

  • ristet rugbrød

Sådan gør du

Fyld

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Start med at hakke løg og hvidløg fint i mens du varmer din pande eller dit støbejern op med en god mængde olivenolie. 
  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Forkog dem i 5 minutter. 
  • Skær squash i små tern og smid dem op i støbejernet sammen med løg og hvidløg. Gør det samme med kartoflerne og svits i 5-10 minutter. Tilsæt salt og peber. Tag støbejernet af varmen og lav nu din æggemasse.

Æggemassen

  • Pisk æggene og tilsæt mel og mælk, salt og peber. 
  • Hæld æggemassen over fyldet i støbejernet og bag æggekagen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter til æggen har sat sig lidt, men ikke helt. Lav i mens toppingen. 

Topping

  • Opvarm en pande med olivenolie og skær chorizo og squash i tynde skiver og læg dem på panden. 
  • Pil hvidløgene og læg dem på panden hele, sammen med citron i skiver, så de kan give smag til chorizoen og squashen. 
  • Tilsæt lidt tørret chili, og lad det stå og blive svitset i små 10 minutter. 
  • Skær radiserne i tynde skiver, pil persillen og smuldr fetaen. 
  • Tag æggekagen ud efter de 15 minutter og hæld toppingen over (husk at tage hvidløg og citronen fra), og bag æggekagen i yderligere 5 minutter til den er gylden. 
  • Nyd æggekagen med ristet rugbrød eller bare som den er. Velbekom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *