Bagværk,  Søde sager

Æblecrumble

Den nemmeste æblekage – Æblecrumble! I går kom mine kære forældre på besøg her i Århus, og derfor biksede jeg denne kage sammen. Jeg serverede den med creme fraiche, men flødeskum er også super lækkert! Så har du nogle æbler der er ved at have nået sin sidste dag, så smid dem i en omgang æblecrumble.
Velbekom!

Æblecrumble

Antal: 6 personer

Ingredienser

Æblebund

  • 10 g smør
  • 4 store udskrællede æbler
  • 3 spsk. rørsukker
  • tsk. stødt kanel

Crumble

  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 100 g finthakkede mandler
  • 3 spsk. rørsukker
  • 100 g koldt smør

Sådan gør du

  • Smør en form med smør og skær æbler i tynde skiver. Læg dem i formen.
  • Bland kanel og rørsukker og drys over æblerne.
  • Bland havregryn, mel, mandler og sukker. Skær smørret i små tern og smuldre det i melen.
  • Drys den smuldrene dej over æblerne og bag kagen i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
  • Server med flødeskum eller cremefraiche.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering